Am uitat Parola (Codul PIN)

Mi-am uitat codurile de securitate. Ce ar trebui să fac?

Puteţi încerca să introduceţi codurile de securitate de trei ori la rând. Din motive de securitate, la a treia introducere eronată a Parolei (Codului PIN), sistemul va bloca codurile dumneavoastră de securitate şi vă va interzice accesul în aplicaţie. Pentru deblocarea acestora, va trebui să ne contactaţi la următoarele numere de telefon: 0800 801 802 sau +40 21 303 69 69 (apelabil din orice reţea naţională sau internaţională).

Serviciul Asistenţă Clienţi nu cunoaşte Parola (Codul PIN) dumneavoastră şi nu o poate identifica dacă dumneavoastră nu v-o amintiţi. În această situaţie, va trebui să solicitaţi reemiterea Parolei (Codului PIN) la oricare din unităţile teritoriale ale Băncii.

 

Mi-am blocat parola şi mi-o amintesc (doar pentru persoane fizice)

Sună la 0213036969 / 0800801802 şi vorbeşte cu Sofia - operatoarea vituală. Sună de pe telefonul mobil aflat în evidenţele băncii, dintr-un mediu cât mai puţin zgomotos iar dupa procesele de identificare şi autentificare foloseşte codul de 8 cifre pe care l-ai primit* pentru deblocarea parolei winbank.

Pentru  a reuşi deblocarea parolei winbank, te rog să parcurgi următorii paşi principali:

Pas 1: Ascultă pâna la final mesajul de bun venit

Pas 2: Răspunde cu NU la întrebarea "Ne suni în calitate de persoană juridică?"

Pas 3: Raspunde cu "Deblocare acces winbank" la întrebarea " Cu ce te pot ajuta?"

Pas 4: Spune codul numeric personal (CNP), atunci când ţi se va solicita.  Ai şi posibilitatea de a-l introduce folosind tastele telefonului.

Pas 8: Validează corectitudinea codului numeric personal  înteles de Sofia raspunzând cu DA sau NU, după caz

Pas 7: Spune numărul de telefon  mobil pe care ai primit codul de deblocare winbank dupa ce vei asculta mesajul "Te rog spune-mi numărul de mobil pe care ai primit codul de deblocare prin sms. În cazul în care acesta este înregistrat în străinătate, te rog să-l spui începând cu codul ţării, fără cele doua zero-uri de la început."Ai şi posibilitatea de a introduce numărul folosind tastele telefonului.

Pas 8: Validează corectitudinea numărului de telefon înţeles de Sofia răspunzând cu DA sau NU, după caz

Pas 9: Spune codul de deblocare winbank primit pe mobil, prin SMS, cifră cu cifră, dupa ce vei asculta mesajul "Te rog să-mi spui codul de opt cifre primit prin sms."Ai şi posibilitatea de a introduce numărul folosind tastele telefonului.

Pas 10: Validează corectitudinea codului înţeles de Sofia răspunzând cu DA sau NU, după caz

Pas 11: După respectarea condiţiilor, parola de acces la winbank va fi deblocată. Vei asculta mesajul "Accesul tău la winbank a fost deblocat, poţi reâncerca logarea. Dacă nu-ţi reaminteşti parola, te rog să mergi la cea mai apropiată  unitate Piraeus Bank pentru obţinerea alteia."

* Codul de deblocare se va trimite doar pe numărul de telefon setat ca SMS ExtraPin ca metodă de autentificare în serviciul winbank.

Important: Serviciul de deblocare este accesibil doar în limba română!