Ξέχασα τους Κωδικούς μου

Ξέχασα τους κωδικούς μου, τι πρέπει να κάνω;
Μπορείτε να δοκιμάσετε μέχρι και τρεις φορές να εισάγετε σωστά τους κωδικούς σας. Για την δική σας ασφάλεια σε περίπτωση που συμπληρώστε και την τρίτη φορά λάθος το Προσωπικό σας Κωδικό Ασφαλείας (PIN), το σύστημα κλειδώνει τους κωδικούς σας και απαγορεύει την πρόσβαση σας στις υπηρεσίες Piraeus Online Banking. Για να ξεκλειδώσετε τους κωδικούς πρέπει να καλέσετε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζας Πειραιώς στο 800 11 800 ή στο +357 22 575555 (από το εξωτερικό) και να γίνει πιστοποίηση των στοιχείων σας.

Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών δεν γνωρίζει τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας σας (PIN) και δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει αν δεν τον θυμηθείτε εσείς. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ζητήσετε επανέκδοση κωδικών σε κάποιο από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ή στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μας.

Το σύστημα κάθε 2 μήνες μου ζητάει υποχρεωτική αλλαγή του Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN). Εγώ όμως θέλω να έχω πάντα τον ίδιο για την υπηρεσία Piraeus Online Banking. Τι να κάνω;
Θα σας συνιστούσαμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το PIN σας σε τακτά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων κωδικών.  Αν εσείς όμως οπωσδήποτε θέλετε τον ίδιο, τότε μπορείτε μετά την υποχρεωτική αλλαγή να επιλέξετε «Υπηρεσίες Πελάτη>Ρυθμίσεις Ασφαλείας» και να ξανά-αλλάξετε τον κωδικό σας δίνοντας τον παλιό.

Για να συνδεθώ με τις υπηρεσίες Piraeus Online Banking δίνω δύο κωδικούς. Η Τράπεζα γνωρίζει και τους δύο;
Όχι μόνο το UserID σας. Tο PIN δεν το γνωρίζει κανείς, γι' αυτό και δεν πρέπει να το δίνετε ποτέ, ούτε όταν επικοινωνείτε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζας.

Επειδή δεν θα χρησιμοποιήσω για αρκετό καιρό τις υπηρεσίες e-banking, μπορώ να ακυρώσω τους κωδικούς μου και μετά να τους ξανά- ενεργοποιήσω;
Βεβαίως, σε συνεννόηση με το call center στο 800 11 800 ή στο +357 22 575555 (από το εξωτερικό), που είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο, μπορείτε να προβείτε στις αντίστοιχες ενέργειες.

Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την αλλαγή του Κωδικού Εισόδου (UserID) και του Κωδικού Ασφαλείας (PIN)  στο Piraeus Online Banking;
Όταν αλλάζετε τους κωδικούς σας θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν επιτρέπεται:

- σειρά ίδιων χαρακτήρων (π.χ. aaaa),
- λογική συνέχεια των χαρακτήρων (π.χ. 12345),
- καταχώρηση ίδιου User ID και PIN

Επίσης:

- Ο Κωδικός Εισόδου (User ID) πρέπει να έχει 6 έως 50 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα γράμμα και έναν αριθμό,
- O Κωδικός Ασφαλείας (PIN) πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα γράμμα και έναν αριθμό. Σημειώστε ότι στον Κωδικό Ασφαλείας, τα κεφαλαία θεωρούνται διαφορετικά από τα πεζά και τα ελληνικά διαφορετικά από τα λατινικά. Για παράδειγμα, ο κωδικός klomn3 είναι διαφορετικός του KLOMN3 και ο κωδικός abkem4 είναι διαφορετικός του αβκεμ4.

Τι θα πρέπει να κάνω στη περίπτωση που χάσω τους κωδικούς μου και θέλω να δηλώσω απώλεια;
Μπορείτε να καλέσετε το  800 11 800 ή στο +357 22 575555 (από το εξωτερικό) σε 24ωρη βάση και ένας από τους αντιπροσώπους μας θα ακυρώσει οποιοδήποτε από τα κανάλια πρόσβασης.