Ενοποίηση συστημάτων με exUSB Bank

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενοποίηση των συστημάτων με την exUSB Bank.

 

Πληροφορίες για την Ηλεκτρονική Τραπεζική

Είμαι συνδρομητής ibank της exUSB Bank; Πως θα έχω πρόσβαση στο internet Banking  μου;

Η πρόσβασή σας στην ηλεκτρονική τραπεζική θα γίνεται πλέον μέσω της AstroBank. Στη σελίδα https://www.winbank.com.cy θα πρέπει να καταχωρίσετε τους κωδικούς συνδρομητή username & password που χρησιμοποιούσατε στην ibank της exUSB Bank. Το σύστημα θα σας αναγνωρίσει αυτόματα και θα σας καθοδηγήσει στο πως να ορίσετε νέους κωδικούς πρόσβασης. Αφού τους αλλάξετε, οι κωδικοί της iBank θα ακυρωθούν. 

 
Θα μπορώ να κάνω login στην ηλεκτρονική τραπεζική της ibank της exUSB Bank;

Όχι, από την Παρασκευή 11/10/2019  η λειτουργία της  Ibank θα τερματιστεί. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική τραπεζική της AstroBank από το πρωί της Δευτέρας 14/10/2019 και έπειτα.

 
Θα μπορώ να κάνω συναλλαγές;

Ναι, θα έχετε κανονικά πρόσβαση στους προσωπικούς σας λογαριασμούς, με τα ίδια δικαιώματα που είχατε στην iBank και να θα μπορείτε να προβείτε σε συναλλαγές, όπως και πριν. Στο ενδεχόμενο όπου δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση συναλλαγών μέσα από το Internet Banking σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το κατάστημα συνεργασίας σας, για να σας καθοδηγήσουν στο πως θα μπορείτε να ανακτήσετε εκ νέου πρόσβαση σε συναλλαγές. 

 
Χρησιμοποιώ token-digipass για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Θα συνεχίσει να λειτουργεί;

Όχι, για να πραγματοποιείτε συναλλαγές στην ηλεκτρονική τραπεζική της AstroBank, πλέον θα λαμβάνετε έναν μοναδικό κωδικό μίας χρήσης στο κινητό το οποίο έχετε δηλώσει στην exUSB Bank. Σε περίπτωση που δεν έχετε έγκυρο αριθμό κινητού, θα πρέπει ​επισκεφθείτε το κατάστημα εξυπηρέτησης σας και να επικαιροποιήσετε τον αριθμό του κινητού σας το συντομότερο, προκειμένου να μπορείτε να λαμβάνετε τον κωδικό μιας χρήσης (OTP) για την επαλήθευση/ επικύρωση των συναλλαγών σας μέσω της Winbank. Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς στα ηλεκτρονικά συστήματα της AstroBank, παρακαλείσθε όπως επιστρέψετε τη συσκευή Digipass στην τράπεζα για την ασφαλή καταστροφή της.

 
Είμαι συνδρομητής ηλεκτρονικής τραπεζικής στην AstroBank και στην exUSB Bank. Με ποιούς κωδικούς θα κάνω login στο internet Banking μου;

Εάν είστε συνδρομητής στην ηλεκτρονική τραπεζική και στις δύο Τράπεζες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας στην ηλεκτρονική τραπεζική της AstroBank, που χρησιμοποιείτε ήδη. Οι κωδικοί πρόσβασής σας της iBank, θα ακυρωθούν από τη Δευτέρα 14/10/2019.

 
Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι ειδοποιήσεις SMS μου;
 
Οι ειδοποιήσεις μέσω SMS, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων iBank, θα αντικατασταθούν από την υπηρεσία SMS Alert της AstroBank. Μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα με το οποίο συνεργάζεστε και να εγγραφείτε στην υπηρεσία, χωρίς χρέωση. 

 
Θα μπορέσω να δω τους υπάρχοντες Δικαιούχους μου;
Δημιουργημένες λίστες συνήθων δικαιούχων (Beneficiaries) στην ηλεκτρονική υπηρεσία iBank, δε θα μεταφερθούν αυτόματα στη Winbank και ως εκ τούτου θα πρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου στη Winbank.

 

Τηλεφωνικό Κέντρο: 800-11-800 ή +357 22 575555 (από το εξωτερκό)